Konsertissa: Katso ku­va­gal­le­ria: Nais­kuo­ro Välke ja Se­nio­ri­mies­lau­la­jat viih­dyt­ti­vät yleisöä iki­vih­reil­lä lau­luil­la Mer­ku­rius­sa­lis­sa

Kevään 2023 ylioppilaat: Ni­mi­lis­tat alueel­tam­me

Ota käyttöön: Näin hel­pos­ti lataat Py­hä­jo­ki­seu­dun so­vel­luk­sen kän­nyk­kää­si

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Raa­hes­sa an­net­tiin ereh­dyk­ses­sä vää­rän­lais­ta ko­ro­na­ro­ko­tet­ta – Se­kaan­nuk­ses­ta ei ole ro­ko­te­tuil­le haittaa

Viikko sitten maanantaina rokotustapahtumassa tapahtui sekaannus ja osa rokotetuista sai eri valmistetta kuin oli tarkoitus.
Viikko sitten maanantaina rokotustapahtumassa tapahtui sekaannus ja osa rokotetuista sai eri valmistetta kuin oli tarkoitus.
Kuva: Vesa Joensuu

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä on rokottanut osan kuntalaisista Comirnatyn 30 mikrogramman koronarokotteella, kun tarkoitus oli rokottaa Comirnaty-Original/Omicron-valmisteella. Tämä tapahtui maanantaina 7. marraskuuta aamupäivän aikana NeuvoRassin rokotustapahtumassa.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän tartuntatautilääkärin ja Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen infektiolääkärin (THL) mukaan annettu rokote antaa hyvän suojan vakavaa koronavirustautia vastaan.

Kuntayhtymä on lähestynyt jokaista Comirnatyn 30 mikrogramman valmistetta saanutta kirjeitse ja he saavat halutessaan Comirnaty Omicron -valmistetta, joka voidaan antaa aikaisintaan kolmen kuukauden päästä.

Tästä ei ole aiheutunut kenellekään haittaa, sillä käytetty koronarokote on samaa valmistetta, mitä on käytetty kansalaisten suojaamiseen jo aiemmin.