Konsertissa: Katso ku­va­gal­le­ria: Nais­kuo­ro Välke ja Se­nio­ri­mies­lau­la­jat viih­dyt­ti­vät yleisöä iki­vih­reil­lä lau­luil­la Mer­ku­rius­sa­lis­sa

Kevään 2023 ylioppilaat: Ni­mi­lis­tat alueel­tam­me

Ota käyttöön: Näin hel­pos­ti lataat Py­hä­jo­ki­seu­dun so­vel­luk­sen kän­nyk­kää­si

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ro­mu­te­taan­ko Ou­lai­sis­sa kou­lu­jen toi­mi­vat ra­ken­teet, kysyvät ylä­kou­lun opet­ta­jat

Oulainen

MIELIPIDE Kouluasiat puhuttavat nyt suomalaisia. On herätty siihen, että suomalainen menestystarina, mahdollisuuksien tasa-arvoa tarjoava peruskoulu, ei enää täytäkään sille asetettuja tavoitteita. Kriisitietoisuus tuntuu tavoittaneen päättäjät, sillä vaalipaneeleissa ehdokkaat puoluekannasta riippumatta nyökyttelevät yhteisymmärryksen merkiksi: koulujen ongelmat on ratkaistava ja rahat siihen turvattava.

Oulaisten kaupunki tuntuu olevan oma saarekkeensa. Siellä ei kuule puhetta inkluusion ongelmista, työrauhasta, koulupudokkaista, osaamistason laskusta. Puhetta sen sijaan riittää koulusäästöistä ja kouluverkkouudistuksesta. Säästötoimia ajetaan hallinnon tasolta niin, että opettajilla on tukka kauhusta pystyssä. Tuntuu siltä, että kaupungilta puuttuu koulutuksen pitkän aikavälin kehittämissuunnitelma ja toimivat käytänteet ajetaan alas.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.