Helppo käyttää: So­vel­lus Py­hä­jo­ki­seu­dun lu­ke­mi­seen on nyt valmis –Näin hel­pos­ti lataat sen kän­nyk­kää­si

Kaatolaskuri: Täältä näet, montako hirveä on jo ammuttu eri kun­nis­sa

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Saa­vut­ta­mat­to­mat unelmat ja toiset mah­dol­li­suu­det –Ou­lais­ten kau­pun­gin­joh­ta­ja Riikka Moi­la­nen mukana illan kes­kus­te­lu­ti­lai­suu­des­sa Oulussa

Oulun kaupunginteatterin PikiTalkissa perjantaina 28. lokakuuta keskustellaan saavuttamattomista unelmista ja toisista mahdollisuuksista.

Oulainen

Lokakuun PikiTalkissa perjantaina 28. lokakuuta keskustellaan saavuttamattomista unelmista ja toisista mahdollisuuksista. Kuinka ihminen nousee suurten epäonnistumisten jälkeen taas jaloilleen ja saa voimaa uuden suunnan löytämiselle elämässä? Mitä tapahtuu, kun ei saa haluamaansa ja mihin se vie?

Aiheesta ovat keskustelemassa Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki, Oulaisten kaupunginjohtaja Riikka Moilanen ja yrittäjä, radiopersoona Lauri Salovaara. Lisäksi pop up -keskustelussa ovat näyttelijät Tuula Väänänen ja Pyry Äikää.

– Me kaikki olemme kokeneet epäonnistumisia, jotka ovat hetkellisesti heilauttaneet horisonttia. Pettymyksistä voi kasvaa voimavaroja tai koko elämää varjostavia heikkouksia. On kiinnostavaa kuulla, miten julkisen arvioinnin kohteena olevat puhujamme ovat kokeneet nämä kohdat elämässään ja voimmeko oppia jotakin heidän kokemuksistaan, Oulun teatterin toimitusjohtaja ja PikiTalkin toinen juontaja Anu-Maarit Moilanen toteaa.

– Menestyminen ei ole rakennettu vain onnistumisista, vaan kyvystä oppia virheistä, Oulun kaupungin viestintäjohtaja ja PikiTalkin toinen juontaja Mikko Salmi jatkaa.

Kun yksi sana muutti elämän suunnan

Pitkään politiikassa toiminut ja nykyään Oulaisten kaupunginjohtajana työskentelevä Riikka Moilanen tietää, kuinka yksi sana voi muuttaa elämän suunnan. Yhdestä sanasta hän sai kokea nykypolitiikan raadollisuuden. Hän on toiminut kansanedustajana yhden kauden, Oulun kaupunginvaltuutettuna 21 vuotta ja 10 vuotta yrittäjänä. Elämään on sisältynyt monenlaista luopumista ja hän kokee, että kaikilla on ollut tarkoituksensa.

Mistä Moilanen on löytänyt voiman taas nousta?

Oulun Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki siivitti Kärpät kahteen perättäiseen suomenmestaruuteen vuosina 2014 ja 2015 sekä CHL-hopealle keväällä 2016. Jääkiekkomaailmaan kuuluvat suuret nousut ja laskut, mistä Marjamäkikin on saanut osansa. Kärppien menestyksen jälkeen hän nousi suomalaisen jääkiekon seuratuimmalle paikalle Leijonien päävalmentajaksi. Kun Leijonat jäivät kahdissa peräkkäisissä MM-kisoissa sijoille 4. ja 5., sai Marjamäki kokea ennennäkemättömän ryöpytyksen mediassa ja häntä haukuttiin jopa maailman huonoimmaksi ihmiseksi. Sittemmin hän valmensi Jokereita hyvällä menestyksellä, minkä jälkeen palasi keväällä 2022 Kärppien päävalmentajaksi. Ja menestystä puolen Suomen joukkueelta odotetaan jälleen.

Miten ihminen kestää urheilumaailman laskuja ja nousuja?

Radio Megassa 90-luvun lopussa Kärppien ja Lipon otteluselostusten parissa radiouransa aloittanut Lauri Salovaara on ihminen, jolla on ollut kauhea tarve saavuttaa asioita. Hän on monien haasteiden mies: Salovaaralla on ollut 500 päivässä miljonääriksi -haaste, painonpudotus- ja liikuntahaaste ja hänet on nähty myös Selviytyjät Suomi -tosi-tv-sarjassa. Tuntuu, että hänelle mikään ei riitä. Miljonääriprojekti opetti Salovaaralle sen, ettei kannata jäädä miettimään liikoja.

Ovatko kaikki haasteet tehneet hänet onnelliseksi?

PikiTalkin keskustelun innoittajana on Alma Lehmuskallion ohjaama En päässyt Juliaksi, joka käsittelee luopumista, toista mahdollisuutta ja yhteyden löytämisen tarvetta. Illan aikana nähdään otteita tästä prosessissa tehdystä teoksesta, jossa näyttelevät Tuula Väänänen ja Pyry Äikää.

PikiTalkeissa illan virittäjinä toimivat Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi ja Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen.

PikiTalkit striimataan Mun Oulun verkkosivulla ja Mun Oulun Facebook-sivulla.

Noin tunnin kestävä dialogi alkaa kello 17.