50 kuvaa: Ou­lais­ten lukion Wanhat 2024

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Kerro havainnoistasi: Ve­si­joh­to­ver­kos­tos­sa on vuo­to­koh­ta Ou­lai­sis­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Sa­vut­to­muus roh­keas­ti pu­heek­si, hen­gi­tys­yh­dis­tyk­sen Ai­la-Mar­ket­ta La­pio­lah­ti kan­nus­taa ot­ta­maan asioita roh­keas­ti esille keuh­ko­ah­tau­ma­tau­tiin sai­ras­tu­neen kanssa

Oulainen

Maailman keuhkoahtaumapäivää vietetään keskiviikkona 16. marraskuuta. Oulaisten seudun hengitysyhdistys  kannustaa ihmisiä ottamaan puheeksi läheistensä kanssa savuttomuuden, nikotiinituotteiden käytön vähentämisen ja sairastumisriskin pitkäaikaissairauteen kuten keuhkoahtaumatautiin.

– Ennen ei tiedetty kaikkea sitä tupakoinnin vaaroista kuin mitä tänä päivänä tiedetään. Keuhkoahtaumatautiin sairastunutta ei kannata moittia eikä syyllistää, vaan auttaa häntä savuttomaan elintapaan ja vertaistuen piiriin, Aila-Marketta Lapiolahti, puheenjohtaja Oulaisten seudun hengitysyhdistyksestä sanoo.

Kannustavaa puhetta tarvitaan niin sairastumisriskissä olevien, sairastuneiden ja heidän läheistensä kohtaamisissa, mutta myös terveydenhuollon ammattilaisten vastaanotolla. Hyvät kohtaamiset auttavat sitoutumaan omahoitoon paremmin.

– Ihmisiä mietityttää kovasti myös hoitoon pääsy Oulaisten seudun hengitysyhdistyksen alueella.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi torstaisin