Helppo käyttää: So­vel­lus Py­hä­jo­ki­seu­dun lu­ke­mi­seen on nyt valmis –Näin hel­pos­ti lataat sen kän­nyk­kää­si

Kaatolaskuri: Täältä näet, montako hirveä on jo ammuttu eri kun­nis­sa

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Sa­vut­to­muus roh­keas­ti pu­heek­si, hen­gi­tys­yh­dis­tyk­sen Ai­la-Mar­ket­ta La­pio­lah­ti kan­nus­taa ot­ta­maan asioita roh­keas­ti esille keuh­ko­ah­tau­ma­tau­tiin sai­ras­tu­neen kanssa

Oulainen

Maailman keuhkoahtaumapäivää vietetään keskiviikkona 16. marraskuuta. Oulaisten seudun hengitysyhdistys  kannustaa ihmisiä ottamaan puheeksi läheistensä kanssa savuttomuuden, nikotiinituotteiden käytön vähentämisen ja sairastumisriskin pitkäaikaissairauteen kuten keuhkoahtaumatautiin.

– Ennen ei tiedetty kaikkea sitä tupakoinnin vaaroista kuin mitä tänä päivänä tiedetään. Keuhkoahtaumatautiin sairastunutta ei kannata moittia eikä syyllistää, vaan auttaa häntä savuttomaan elintapaan ja vertaistuen piiriin, Aila-Marketta Lapiolahti, puheenjohtaja Oulaisten seudun hengitysyhdistyksestä sanoo.

Kannustavaa puhetta tarvitaan niin sairastumisriskissä olevien, sairastuneiden ja heidän läheistensä kohtaamisissa, mutta myös terveydenhuollon ammattilaisten vastaanotolla. Hyvät kohtaamiset auttavat sitoutumaan omahoitoon paremmin.

– Ihmisiä mietityttää kovasti myös hoitoon pääsy Oulaisten seudun hengitysyhdistyksen alueella. Lisäksi sairauden omahoidosta ja seurannasta sopiminen jää vähän liiaksi sairastuneen oman aktiivisuuden varaan.

Lue digiä _1 kk vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.