Katso kuvia: Näin tree­na­taan cheer­lea­din­giä

Lähihistoriaa : "Näyt­te­ly ei ole sodan ihan­noin­tia, vaan kun­nian­osoi­tus sille su­ku­pol­vel­le joka puo­lus­ti sodissa Suomea"

Nimiä kerätään: Ky­lä­kou­lu­jen puo­les­ta

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Sii­ka­verk­ko ja Cinia käyn­nis­tä­vät Haa­pa­ve­den kau­pun­gin kat­ta­van va­lo­kui­tu­hank­keen

Siikaverkko Osuuskunta kilpailutti alkuvuonna Haapaveden valokuituhankkeen. Kilpailutuksen voitti Cinia Oy.

Hankkeessa rakennetaan valokuituverkko kokonaisurakkana Haapaveden kaupungin alueelle ja sopimuksellinen arvo on noin 7 miljoonaa euroa. Hanke ulottuu osin Nivalan kaupungin puolelle.

Hanketoteutuksen valmistelevat työt on aloitettu. Rakentaminen käynnistyy kevään 2023 aikana. Haapaveden pohjoisissa ja läntisissä osissa sekä osassa taajamaa verkko valmistuu pääosin vuonna 2023. Rakentaminen jatkuu vuonna 2024 itäisiin ja eteläisiin kyliin.

– Hanke parantaa tuntuvasti nopeiden tietoliikenneyhteyksien saatavuutta koko Haapaveden kaupungin alueella, joka on tällä hetkellä Pohjois-Pohjanmaalla yksi laajimmista alueista, jossa valokuitusaatavuus on vähäistä, Siikaverkko Osuuskunnasta todetaan.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollilan mukaan Haapaveden kaupunki odottaa innolla valokuituverkon valmistumista, sillä nopeilla ja varmoilla verkkoyhteyksillä on erittäin suuri merkitys niin yrityksille kuin asukkaille.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.