Karkauspäivä : Aaro Tör­mi­kos­ki on kar­kaus­päi­vän päi­vän­san­ka­ri: "On sitä monet ih­me­tel­leet ja nau­ra­neet­kin, että miten oot syn­ty­nyt kar­kaus­päi­vä­nä"

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

SSAB:n voi­ma­lin­ja he­rät­tää eriäviä miel­pi­tei­tä: Fingrid haluaa välttää voi­ma­joh­to­lin­jo­jen ris­teä­mi­sen Möyk­ky­pe­räl­lä

Fingrid: ei kiitos risteäviä voimajohtoja itäiseen Raaheen. Luontoväki: voimajohto Hanhelaan lyhyintä reittiä Piehinkijoen läheltä. Piehingin kyläyhdistys ja Piehinkijoen osakaskunta: ei voimajohtoa Piehinkijoen varteen. Matti Liimatainen: ei toista voimajohtoa hänen Varalampensa toiselle puolellekin.

SSAB Europe suunnittelee Raahen terästehtaalle uutta liittymää kantaverkkoon. Sen se joutuu itse myös rakentamaan.

Tehtaan tarvitseman 400 kV:n voimajohdon rakentamiseksi laaditut 6 eri vaihtoehtoa ovat herättäneet mielipiteitä puolesta ja vastaan. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on yhteysviranomaisena kirjannut eriäviä mielipiteitä voimajohtohankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelman lausuntoon.

Piehingin kyläyhdistys tuomitsee voimajohtovaihtoehdoista kaksi, jotka suuntautuisivat tehtaalta Hanhelanperällä olevalle sähköasemalle Piehinkijoen läheisyydessä.

Yhdistys muistuttaa siitä, miten Piehinkijoki on virallisilta tahoilta hyvin tarkan valvonnan alainen. Joen varteen rakentaminen ei ole sallittua, eikä joen yli johtavien siltojen rakentamiseen ole juurikaan suostuttu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.