Tutustu Vau!Hausiin: Täl­lai­sel­ta näyttää Ou­lais­ten uusissa yrit­tä­jien pal­ve­lu­ti­lois­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Suun­ni­tel­mis­sa ai­kuis­kou­lu­tus­tuen lak­kau­tus –­muu­tos tulisi nä­ky­mään myös Jedun ha­ki­ja­mää­ris­sä

Kesällä 2023 julkaistiin hallitusohjelma, johon oli kirjattu, että Petteri Orpon johtama hallitus aikoo lakkauttaa aikuiskoulutustuen elokuussa 2024. Aikuiskoulutustuki on sosiaalituki, jota työntekijä tai yrittäjä voi saada työvuosien aikaiseen omaehtoiseen opiskeluun.

Siikajokilaakso

Hallitusohjelman mukaan aikuiskoulutustuen lakkautuksella arvioidaan saatavan 8 000 uutta työllistä ja sen on laskettu vahvistavan julkista taloutta 44 miljoonalla eurolla. Tuki mahdollistaa opiskelun monelle aikuiselle, joten lakkautuksella tulisi todennäköisesti olemaan iso vaikutus opiskelijoiden määriin ja sitä kautta mahdollisesti myös oppilaitoksiin.

Tukien saaminen on mahdollistanut opiskelun monelle esimerkiksi Brahen ja Jedun opiskelijalle. Brahen rehtori Jaana Ritola avasi omia mietteitään aiheeseen liittyen.

– Kyllähän se varmasti niin on, että mikäli hallitus joutuu siihen aikuiskoulutustukeen tekemään muutoksia, niin kyllä se osaltaan aikuisten kouluttautumiseen tulee vaikuttamaan, Ritola kommentoi.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi torstaisin