Kurkistus toimitukseen: Kahen Ka­ha­vit: Mondo ja kan­na­bis pu­hut­ta­vat Py­hä­jo­ki­seu­dun toi­mi­tuk­ses­sa

Seuranta: Ou­lais­ten kau­pun­gin yli­las­ku­tuk­sen tut­kin­ta etenee: Yrit­tä­jän omai­suu­den ta­ka­va­rik­ko­ai­ka jatkuu tam­mi­kuul­le

Mainos: Tilaa tästä ja tutustu omaan pai­kal­lis­me­diaa­si tu­tus­tu­mis­hin­taan: Digi 6 kk 29,90 €

Tri­ni­tas-suun­ni­tel­ma voitti ark­ki­teh­tuu­ri­kil­pai­lun

-

YLIVIESKA Arkkitehtitoimisto K2S:n Trinitas voitti Ylivieskan seurakunnan järjestämän arkkitehtuurikilpailun.

Seurakunnan tavoite on, että voittajatyön pohjalta käynnistetään Ylivieskan uuden kirkkorakennuksen jatkosuunnittelu rakennuttajan ja seurakunnan edustajien kanssa.

Palkintolautakunta perustelee, että Trinitas on ammattitaitoisesti laadittu ja arkkitehtonisesti korkeatasoinen.

–Rakennuksen hahmo ja julkisivuaiheet tuovat selkeitä muistumia harmaakivikirkkoihin, mutta rakennus on samalla hyvin nykyaikainen vaaleine, yksiaineisin tiilipintoineen ja harkittuine avauksineen, lautakunta perustelee.

–Kirkosta muodostuu selkeästi Ylivieskan keskustaa eri suunnista hallitseva kaupunkikuvallinen kiintopiste, jollaista kilpailuohjelmassa toivottiin.

Voittajasuunnitelma palkittiin 30 000 euron suuruisella palkinnolla. 12 000 euron palkinnon saivat Silta ja Kooda sekä 7 000 euron palkinnolla Emilia.

Arkkitehtuurikilpailuun lähetettiin 214 ehdotusta.

Ylivieskan seurakunta nimesi palkintolautakunnan, jonka puheenjohtajana toimi Timo Määttä, varapuheenjohtajana Kalle Luhtasela ja Pekka Similä, Merja Jaakola, Marja Himanka ja Hannu Jussi-Pekka.

Ylivieskan kaupunki nimesi lautakuntaan Risto Suikkarin ja Leena Löytynojan.

SAFA:n kilpailutoimikunta nimesi mukaan Janne Pihlajaniemen ja Ulla Raholan. Lautakunnan sihteerinä toimi Kerttu Illikainen.