Joulukalenteri: Lasten pii­rus­tuk­sia li­sä­tään tänne päi­vit­täin aattoon asti

Katso video: Mil­lai­sia mah­dol­li­suuk­sia Leden Group tuo Ou­lai­siin?

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Uk­rai­nas­ta pa­ke­ne­vat voivat hakea ti­la­päis­tä suo­je­lua kah­dek­sas­ta toi­mi­pis­tees­tä Poh­jois-Poh­jan­maal­la ja Kai­nuus­sa, meitä lä­him­mät Yli­vies­ka ja Raahe

Ukrainasta Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen saapuvat henkilöt voivat hakea tilapäistä suojelua kahdeksassa Oulun poliisilaitoksen toimipisteessä.

Turvapaikan hakeminen puolestaan on toisenlainen prosessi, josta poliisi tiedottaa erikseen verkkosivuillaan.

Hakemuksen jättämisestä on hyvä sopia ennakkoon ruuhkien välttämiseksi. Tämän voi tehdä soittamalla numeroon 0295 464 555 arkisin kello 8–16.15 ja linjalla voi asioida suomeksi ja englanniksi.

Hakemuksen jättämisen jälkeen poliisi ohjaa hakijan majoittumaan Maahanmuuttoviraston määrittelemään vastaanottokeskukseen.

Yksityismajoitusasiakkaiksi kirjataan kaikki ne tilapäistä suojelua hakevat, jotka asuvat yksityismajoituksessa esimerkiksi sukulaisten tai tuttavien luona. Poliisi ilmoittaa näistä henkilöistä sille vastaanottokeskukselle, jonka toimialueella majoitus sijaitsee. Vastaanottokeskus ottaa yksityismajoittujiin yhteyttä.

Poliisin toimipisteet, joissa suojeluhakemuksen voi tehdä:

  • Haapajärven poliisiasema, Kustaa Vaasan katu 2, Haapajärvi.
  • Kajaanin poliisiasema, Lönnrotinkatu 2 A, Kajaani.
  • Kuusamon poliisiasema, Kitkantie 28, Kuusamo.
  • Oulun keskustan poliisiasema, Kirkkokatu 13, Oulu. Tällä hetkellä Oulun keskustan poliisiasema on ruuhkautunut, joten poliisi suosittelee hakijoita asioimaan sen sijasta Oulun vastaanottokeskuksen tiloissa osoitteessa Heikinharjuntie 66, Oulu.
  • Pudasjärven poliisiasema, Jukolantie 1 ja 2, Pudasjärvi.
  • Raahen poliisiasema, Kummatinkatu 6, Raahe.
  • Ylivieskan poliisiasema, Katajaojankatu 4, Ylivieska.