Tutustu Vau!Hausiin: Täl­lai­sel­ta näyttää Ou­lais­ten uusissa yrit­tä­jien pal­ve­lu­ti­lois­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Uusi esitys lau­ta­kun­nal­le: Kaikki Ou­lais­ten ky­lä­kou­lut sul­je­taan ke­sä­kuus­sa 2024 –Op­pi­laat siir­tyi­si­vät Juho Oksalle ja Jau­hin­kan­kaal­le

Oulainen

Oulaisten kaupungin sivistys- ja hyvinvointilautakunta saa 15. marraskuuta käsiteltäväkseen esityksen esi- ja perusopetuksen suunnitelman avaamisesta.

Kesäkuussa tehtiin valtuustopäätös suunnitelmasta, joka kattoi vuodet 2024 - 2028. Tuolloin linjattiin oppilasmäärärajat, joiden perusteella koulujen sulkemisprosessit voidaan käynnistää. Tilastot ja tulevien vuosien oppilasluvut ennustivat tuolloin tilanteen, että vuoteen 2030 mennessä kaikkien Oulaisten kyläkoulujen oppilaat mahtuvat keskustaan käymään koulua.

Nyt lautakunta on uuden tilanteen edessä. Oulaisten taloustilanne on kesäkuisen päätöksen jälkeen muuttunut huomattavasti negatiivisempaan suuntaan.

Sivistyspuolen osuus kaupungin taloudesta on noin 80 prosenttia. Siksi säästöpaineet kohdentuvat suurelta osalta koulutyöhön.

Asiaa on valmistellut sivistys- ja kulttuurijohtaja Ari Sarpola.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Oulaisten kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi torstaisin