50 kuvaa: Ou­lais­ten lukion Wanhat 2024

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Kerro havainnoistasi: Ve­si­joh­to­ver­kos­tos­sa on vuo­to­koh­ta Ou­lai­sis­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Kolumni
Tilaajille

Vain puo­lue­po­li­tiik­ka puuttuu

Tokaluokkalaisista yhdeksän kymmenestä kokee, että koulumatka on turvallinen. Melkein puolet tokaluokkalaisista syö tyytyväisenä koulussa kasvisruokaa. Tasan puolet tokaluokkalaisista haluaisi harrastaa enemmän liikuntaa. Kun liikunta jaotellaan lajeiksi suosituin on futis, kakkosena seuraa käsityöt, sitten ratsastus, uinti ja jääkiekko. Kun tarkkoja ollaan, suomenkieliset lapset rankkaavat ykköseksi futiksen, ruotsinkieliset käsityön.

Mistä tiedot nappasin? Kuntaliitosta, joka järjestää kesän kuntavaaleissa yhteistyökumppaneiden kanssa Lasten vaalit 2021. Vaaleihin liittyen liitto järjesti myös valtakunnallisen kyselyn tokaluokkalaisille, jossa lapset pääsivät vastaamaan heidän arkeen koskeviin kysymyksiin. Kyselystä kopin otti yli 4 000 tokaluokkalaista, joten sieltä vastaukset ovat peräisin.

Lasten vaaleja ei järjestetä ensimmäistä kertaa, vaan lapsille on järjestetty omat vaalit jo euro- ja presidentinvaaleissa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi torstaisin