Tutkinta ohi : Poliisi sel­vit­ti Vi­han­nin sa­la­kat­se­lun

Lähihistoriaa : "Näyt­te­ly ei ole sodan ihan­noin­tia, vaan kun­nian­osoi­tus sille su­ku­pol­vel­le joka puo­lus­ti sodissa Suomea"

Nimiä kerätään: Ky­lä­kou­lu­jen puo­les­ta

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Vestian toi­mi­alueel­la vii­väs­tyk­siä jä­te­as­tia­tyh­jen­nyk­sis­sä

Jätehuoltoyhtiö Vestian toimialueella osan asukkaiden jäteastiatyhjennyksiin on tulossa viivästyksiä helmi-maaliskuussa.

– Viivästykset johtuvat alueella jäteautourakoitsijana toimineen Jätehuolto Laine Oy:n heikentyneestä valmiudesta selviytyä urakkasopimusten mukaisista velvoitteista. Vestia Oy tekee parhaillaan järjestelyitä, jotta viivästykset alueen asukkaiden jäteastiatyhjennyksissä jäisivät mahdollisimman lyhytaikaiseksi, Vestian toimitusjohtaja Olavi Soinio perustelee.

Vestian toimialueella jäteastiatyhjennysten viivästykset koskevat poltettavan jätteen osalta Kannuksen, Sievin ja Toholammin alueen kiinteistöjä. Biojätteiden ja pakkausjätteiden (kartonki-, lasi- ja muovipakkaukset sekä pienmetalli) jäteastiatyhjennysten myöhästymiset koskevat koko 16 kunnan toimialuetta: Alavieska, Haapavesi, Haapajärvi, Kalajoki, Kannus, Kärsämäki, Merijärvi, Nivala, Oulainen, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Sievi, Siikalatva, Toholampi ja Ylivieska.

– Korvaavien kuljetusjärjestelyiden hankinta on käynnissä ja ensivaiheessa pyrimme turvaamaan poltettavan jätteen keräyksen mainituissa kunnissa, ja biojätteiden osalta tavoitteena on suurtalouskeittiöiden ja kriittisten kohteiden jäteastiatyhjennykset, kertoo Soinio.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.