Vi­han­nin kai­rauk­set eivät tuot­ta­neet suo­ra­nai­sia mal­mi­lä­vis­tyk­siä - "Ei jat­ko­suun­ni­tel­mia lä­hi­kuu­kau­sil­le"

Timanttikairauksia talven aikana Raahen Vihannissa tehnyt malminetsintäyhtiö Norrbotten Exploration AB ei ole ainakaan vielä saavuttanut läpimurtoa louhintakelpoista malmiesiintymää etsiessään.

– Kairausten tuloksena ei tullut suoranaisia malmilävistyksiä. Lävistimme kuitenkin Lampinsaaren malmin ”isäntäkiviä”, joita olemme analysoineet, tutkimuspäällikkö Risto Pietilä kertoo.

Yhtiö aloitti timanttikairaukset joulukuun puolivälissä. Kairaukset alkoivat Kuuhkamosta ja etenivät Vilmingon kautta Lampinsaaren vanhan kaivoksen syväjatkeelle. Joulukuussa Vihannissa pitämässään yleisötilaisuudessa yhtiö kertoi järjestävänsä kairausten tuloksista yleisötilaisuuden huhtikuussa.

– Alun perin tarkoituksemme oli järjestää infotilaisuus Lampinsaaressa myös keväällä, mutta se taitaa jäädä koronarajoitusten vuoksi. Aiomme kuitenkin laatia infokirjeen kuntalaisille vielä tämän kevään aikana, sanoo Pietilä.

Korona on iskenyt myös malminetsintäyhtiön toimintaan. Tästä johtuen yhtiöllä ei Pietilän mukaan ole Vihannin osalta tällä hetkellä jatkosuunnitelmia lähikuukausille.

Norrbotten Exploration AB:n ja koko Arctic Minerals -konsernin toimitusjohtajana joulukuun yleisötilaisuudessa Vihannissa yhtiön suunnitelmista kertonut Krister Söderholm ei ole enää yhtiön johdossa. Hän on jäänyt eläkkeelle ja yhtiön uutena toimitusjohtajana on maaliskuussa aloittanut 1980 syntynyt ruotsalainen Jonatan Forsberg.

Krister Söderholm jatkaa kuitenkin edelleen Arctic Mineralsin hallituksen jäsenenä.