Tyh­jil­leen jäänyt kolossi

Fennovoiman 5-kerroksinen hallintorakennus on valmistunut Hanhikivenniemelle. Hehtaarin toimistotilaa sisältävässä rakennuksessa lusikkalootat ja paistinuunitkin odottavat henkilökuntaa.

Fennovoiman 5-kerroksinen hallintorakennus on valmistunut Hanhikivenniemelle. Hehtaarin toimistotilaa sisältävässä rakennuksessa lusikkalootat ja paistinuunitkin odottavat henkilökuntaa.

Tilaajille
Tilaajille

Ydinvoimayhtiön valkoinen toimistotalo näyttää vähän kuin Finlandiatalon ja maastoutuneen Ruotsin-laivan risteytykseltä Hanhikivenniemen rannassa. Uutuuttaan tuoksuvassa talossa on Raahen seutukunnan ilmeisesti ainoa sähköllä toimiva pyöröovi ja Pyhäjoen komein keittiö. Joka kerroksesta näkee seinän korkuisista ikkunoista merelle, joka on lumisateessa varsin pöpperöinen.

Fennovoiman työmaajohtaja Tiina Partanen ja kiinteistöpäällikkö Auli Hietala kävelevät kokolattiamatoilla vaimennettuja käytäviä pitkin rakennuksessa, joka suorastaan huutaa hiljaisuuttaan. Molemmat ovat jo tottuneet taloon, sen tapaan sytyttää automaattisesti valot kattoon kulkijan mukaan, sen suuruuteen ja betonisiin seiniin ja ikkunoiden takana oleviin taiteellisiin teräsverkkoihin, joissa on isohkoja pyöreitä reikiä.

– Täällä on kiva puun ja betonin yhdistelmä. Puupintaa on paljon, sanoo Partanen. Hänestä rakennus on kaunis ja ajattomasti tehty.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi torstaisin