Vielä ehdit: Kil­pai­lu­ku­via kat­sot­ta­vis­sa! Osal­lis­tu sinäkin Py­hä­jo­ki­seu­dun ke­sä­ku­va­ki­saan

Latauksia tehty jo paljon: So­vel­lus Py­hä­jo­ki­seu­dun lu­ke­mi­seen on nyt valmis –Näin hel­pos­ti lataat sen kän­nyk­kää­si

Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Py­hä­jo­ki­seu­tu tästä!

Tilaajille

Haa­pa­ve­si mukana: Tur­vey­rit­tä­jien uudet lii­ke­toi­min­ta­mah­dol­li­suu­det sel­vi­te­tään – ta­voit­tee­na löytää kor­vaa­vaa työtä niin ka­lus­tol­le, yrit­tä­jil­le kuin työn­te­ki­jöil­le

Siikalatvan kunnan aloitteesta on aloitettu selvitys, mistä saadaan korvaavaa työtä turvealalta vapautuville resursseille. Hanketyönä tutkitaan, mitä uusia liiketoimintamahdollisuuksia turvetuotannossa työllistyneille yrityksille, työntekijöille, kalustolle ja tuotantoaloille voitaisiin tarjota.

Pyhäntä ja Siikalatva
Hanketyön kautta selvitellään, mitä uusia liiketoimintamahdollisuuksia turvetuotannosta vapautuville työntekijöille, kalustolle ja tuotantoaloille voitaisiin tarjota.
Hanketyön kautta selvitellään, mitä uusia liiketoimintamahdollisuuksia turvetuotannosta vapautuville työntekijöille, kalustolle ja tuotantoaloille voitaisiin tarjota.
Kuva: VESA JOENSUU/arkisto

Kunnallispoliitikko Alpo Konola lähestyi viime syksynä Siikalatvan kunnassa elinkeinojohtajana työt aloittanutta Jorma Kangasta arvioiden, että turvetuottajien auttamiseksi pitäisi tehdä jotain. Keskustelun avaukseksi Konolalla oli antaa yhdessä Teuvo Punkerin kanssa jo 2013 laatima Turvetuotannosta poistuvien soiden jatkokäyttö -aineisto. Ranttiset ideanikkarit ovat pyöritelleet liki yhden vuosikymmenen ajatusta, mitä turvetuotannosta vapautuvilla tuotantoaloilla voitaisiin jatkossa kasvattaa bioenergian lähteenä.

– Energiaturpeen käyttöä ollaan ajamassa alas nopeammin kuin aiemmin on linjattu. Minkälaiselle liiketoiminnalle turvesoilla olisi tulevaisuuden mahdollisuudet, pohtii Jorma Kangas.