Musiikkimaistiaisia: Kahen Ka­ha­vit: "En kai minä mikään ju­ke­bo­xi ole!" -Toi­mi­tuk­sen mu­siik­ki­ma­ku on melko laaja kä­si­tys, ar­vaat­ko kenen fa­ni­ku­va on Helin työ­pöy­däl­lä?

Yllätys pellossa: "Alkoi tuntua siltä, että ky­sees­sä on jotain pä­re­kat­to­nau­lo­ja suu­rem­paa" Näin kuvaa 115 so­ta-ai­kais­ta kra­naat­tia Ou­lai­sis­ta pel­los­ta löy­tä­nyt Veli Pekka Saari

Kurkistus Papinkadulle: Pik­ku-Met­so avat­tiin, vä­li­ai­kai­nen päi­vä­ko­ti ei poista päi­vä­hoi­to-on­gel­maa Ou­lai­sis­ta

Ha­ku­ai­kaa jat­ket­tu: Hy­vin­voin­ti­alal­le voi suo­rit­taa nyt yrit­tä­jä­tut­kin­non

Oulainen nostaa imagoaan hyvinvointialan tekijänä.

Jarmo Soinsaari ja Sirpa Korhonen ovat kehittämässä hyvinvointialan yrittäjyyttä alueella. Nyt on alkamassa yrittäjätutkintoon tähtäävä koulutus.
Jarmo Soinsaari ja Sirpa Korhonen ovat kehittämässä hyvinvointialan yrittäjyyttä alueella. Nyt on alkamassa yrittäjätutkintoon tähtäävä koulutus.

OULAINEN Jedussa alkaa uudentyyppinen koulutus, jonka tarkoituksena on vastata tulevaisuuden sote-uudistuksen tuomiin muutoksiin ja tarpeisiin. Aihetta ovat suunnitelleet ja edistäneet rehtori Sirpa Korhonen ja Oulaisten kaupungin elinkeino- ja kehitysjohtaja Jarmo Soinsaari. Mukana yhteistyössä on ollut myös Ulla Rantala Jedusta. Koulutus on yrittäjäkoulutusta hyvinvointialalle.

Koulutuksen ensimmäinen hakukierros päättyi keskiviikkona, mutta hakuaikaa on jatkettu syyskuun puolivälin tienoille.

–Koulutukseen voi hakea mukaan kuka vaan, mutta on hyvä olla jonkinlaista hyvinvointialaan kuuluvaa koulutusta jo pohjaksi, Korhonen kannustaa.

Yrittäjän ammattitutkinnon pystyy suorittamaan työn ohella.

–Halusimme luoda jotain sellaista, jolla voidaan brändätä Oulaisten hyvinvointi-imagoa valtakunnallisesti. Täällä on tämän alan osaamista, joten näitä vahvuuksia kannattaa syventää, Soinsaari taustoittaa.

Oulaisissa alkamassa oleva koulutus on alueella harvinaista. Tekijät pohtivat, että mitä todennäköisimmin nyt ollaan ensiaallossa luomassa jo mallia valtakunnallisestikin.

–Opetusta on niin paljon verkkopohjaisesti, että opiskelijat voivat tulla mukaan koulutukseen mistä päin Suomea vaan, he rohkaisevat.

Hyvinvointialalle yrittäjätutkinnon suorittanut voi toimia itsenäisenä yrittäjänä, mutta yrittäjyyspolulle esimerkiksi vakituisesta työsuhteesta lähteminen ei ole välttämätöntä. Koulutus kannustaa sisäiseen yrittäjyyteen.

–Koulutuksessa painotetaan työntekemistä asiakaslähtöisesti. Siellä herätetään opiskelijoissa sisäinen yrittäjyys, jota tarvitaan joka paikassa, Korhonen ja Soinsaari pohtivat.