50 kuvaa: Ou­lais­ten lukion Wanhat 2024

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Kerro havainnoistasi: Ve­si­joh­to­ver­kos­tos­sa on vuo­to­koh­ta Ou­lai­sis­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Jät­ti­mäi­nen puolen Suomen ko­koi­nen lo­mi­tus­alue tu­lol­laan, maa­ta­lous­lo­mit­ta­jaa mie­ti­tyt­tää: "Pel­ko­na on, että työ­mat­kat vain pi­te­ne­vät"

Maatalouslomitus on ison muutoksen edessä, kun toimintaa yhdistellään aina vain suurempiin kokonaisuuksiin. Syntymässä on jättiläisyksikkö, joka kattaa lähes puolet koko Suomen pinta-alasta. Myönteistä on, että kaikki työhön liittyvät asiat mietitään nyt isommalla porukalla ja luodaan yhteiset pelisäännöt.

Siikalatva

Maatalouslomittajaa mietityttää. Juha Niemelä pohtii bensan hintaa ja manaa palkkaa. Tulevaisuus on täynnä kysymysmerkkejä.

Pääluottamusmiehenä toimivalla Siikalatvan Rantsilassa asuvalla Niemelällä on selkeä mielipide maatalouslomitusta koskevista muutoksista.

– Mela ei ajattele minun mielestä kokonaisuutta. Säästöjä haetaan laajentamalla. Lomittajat on ajettu tiukille, ja heistä on kova pula. Nyt on tilanne se, ettei ylempi porraskaan tiedä, mitä tuleman pitää. Se ottaa psyyken päälle, kun ei ole tietoa, Niemelä huomauttaa.

-
Kuva: Jarmo Kontiainen/Arkisto

Hän on työskennellyt lomittajana 90-luvulta saakka ja on tällä hetkellä osa-aikaeläkkeellä.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi torstaisin