50 kuvaa: Ou­lais­ten lukion Wanhat 2024

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Kerro havainnoistasi: Ve­si­joh­to­ver­kos­tos­sa on vuo­to­koh­ta Ou­lai­sis­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Jo­kai­sel­le lap­sel­le ja nuo­rel­le mie­lui­sa har­ras­tus: Ou­lai­sis­sa 60 mak­su­ton­ta ker­ho­tun­tia vii­kos­sa

Oulainen

Oulaisten kaupunki on saanut 44 000 euroa opetus- ja kulttuuriministeriön valtionavustusta harrastamisen Suomen mallin pilottihankkeen toteuttamiseen. Hankkeen päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle maksuton ja mieluisa harrastus koulupäivän yhteyteen.

Oulaisten kaupungin saaman hankerahoituksen on tarkoitus kattaa noin 80 prosenttia hankkeen kustannuksista ja mahdollistaa yhteensä 60 viikkotuntia maksuttomia kerhoja kaikilla Oulaisten seitsemällä peruskoululla kevätlukukauden 2021 ajan.

Kerhotoiveet on kerätty syksyn 2020 aikana järjestetyn Koululaiskyselyn avulla. Kyselyn mukaan toivotuimpia harrastuksia oulaistelaisten lasten ja nuorten parissa olivat muun muassa parkour, valokuvaus, kuvataide ja kädentaidot, kokkailu sekä luontoon, eräilyyn ja eläimiin liittyvät kerhot.

Hanketta valmistellut työryhmä kokosi oppilaiden esittämien toiveiden pohjalta alustavan kerhokalenterin loppuvuodesta 2020, ja koordinaattori aloitti työt tammikuussa 2021.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Oulaisten kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi torstaisin