50 kuvaa: Ou­lais­ten lukion Wanhat 2024

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Kerro havainnoistasi: Ve­si­joh­to­ver­kos­tos­sa on vuo­to­koh­ta Ou­lai­sis­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Katso kuvat: Ou­lais­ten seu­ra­kun­ta juhli 150-vuo­tis­ta tai­val­taan

Tervehdyksen juhlivalle Oulaisten seurakunnalle toi muun muassa Oulaisten helluntaiseurakunta. Oulaisten seurakunnan vs. kirkkoherra Rami Niemi kiitti seurakuntalaisia, yleisöä, kaikkia messuun osallistuneita sekä piispaa. Piispa Jukka Keskitalo totesi, ettö Oulaisissa on yhteisen tekemisen henki. Oulaisten puhallinorkesterin soittoryhmä esiintyi seurakuntatalolla sunnuntaina yhteisvastuulounaan yhteydessä. Oulaisten seurakunta täyttää 150 vuotta. Ihmiset kokoontuivat ensin messuun kirkkoon ja sen jälkeen yhteisvastuulounaalle seurakuntatalolle. Oulaisten seurakunnan juhlamessussa oli kirkossa 223 ihmistä. Messun jälkeen väki kokoontui seurakuntatalolle viettämään yhteistä aikaa. Oulaisten kaupunki onnitteli Oulaisten seurakuntaa. Ennen yhteisvastuulounasta laulettiin pianosäestyksellä yhteinen ruokavirsi. Yleisö lauloi ruokavirren ennen yhteisvastuulounasta. Yhteisvastuulounaalla syötiin lohikeittoa. Tarjolla oli myös kasvisvaihtoehto ja lihakeitto. Päälle juotiin täytekakkukahvit. Yhteisvastuukeräys on ollut olemassa jo 70 vuotta.
Tervehdyksen juhlivalle Oulaisten seurakunnalle toi muun muassa Oulaisten helluntaiseurakunta.
Tervehdyksen juhlivalle Oulaisten seurakunnalle toi muun muassa Oulaisten helluntaiseurakunta.
Kuva: Laura Seppä

Oulaisissa oli sunnuntaina juhlapäivä. Ensin syvennyttiin viettämään messua kirkkoon, jonne kokoontui kaikkiaan 233 ihmistä. Toimitukseen osallistui seurakunnan työntekijöiden ohella laaja joukko seurakuntalaisia ja myös piispa Jukka Keskitalo.

Messun jälkeen siirryttiin seurakuntatalolle nauttimaan yhdessäolosta ja yhteisvastuulounaasta. Piispa Keskitalo avasi samalla yhteisvastuukeräyksen.

– Täällä on tekemisen henki, ja kaikki vaikuttaa olevan Oulaisten seurakunnassa hyvin. Yhteistyö eri tahojen kesken sujuu. Kaikesta huokuu, että seurakunta on vahva, Keskitalo totesi.

Oulaisten seurakunnalle toivat tervehdyksiään Pyhäjoen seurakunta, johon Oulainen ennen itsenäistymistään kuului. Tervehdyksen toivat myös Oulaisten helluntaiseurakunta sekä Oulaisten kaupunki.

Kaikissa tervehdyksissä nostettiin esiin yhteistyön merkitys ja se, että Oulaisissa paikkakuntaa kehitetään yhteisvoimin. Asian nosti esille myös Oulaisten seurakunnan vs. kirkkoherra Rami Niemi.

– Sanonta kirkko keskellä kylää pitää Oulaisissa paikkansa. Se näkyy jo ihan maisemassa, jos katsoo vaikka ilmakuvia, niin kirkko sieltä aina löytyy. Myös henkinen toive on, että kirkko on keskellä ihmisiä, Oulaisten kaupunginjohtaja Hannu Kaartinen lausui.

Diakoniatyöntekijä Raisa Tamminen kertoi yhteisvastuukeräyksestä, joka on ollut olemassa jo 70 vuotta. Keräyksen tuotto suuntautuu sekä kotimaahan että ulkomaille, kehitysmaihin.

– Joka vuosi on sellainen kohde, joka jää hieman piiloon meidän yhteiskunnassa. Nyt apua menee niihin perheisiin, jotka ovat jäämässä yhteiskunnan rattaiden jalkoihin. 20 prosenttia keräyksestä tulee meille käytettäväksi, sellaisiin perheisiin, jotka tarvitsevat tukea, Tamminen totesi.