Helppo käyttää: So­vel­lus Py­hä­jo­ki­seu­dun lu­ke­mi­seen on nyt valmis –Näin hel­pos­ti lataat sen kän­nyk­kää­si

Kaatolaskuri: Täältä näet, montako hirveä on jo ammuttu eri kun­nis­sa

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ko­ke­mus­tie­tä­vät omais­hoi­ta­jat: Avoin kirje Ou­lais­ten kau­pun­gil­le, Poh­jois-Poh­jan­maan hy­vin­voin­tia­lueel­le, sai­raan­hoi­to­pii­ril­le ja alueen kan­san­edus­ta­jil­le

MIELIPIDE: Ikäihmisten määrä kasvaa jatkuvasti koko maassa. Pohjois-Pohjanmaankin asujaimisto vanhenee vääjäämättä, kun yleinen elinikä nousee, perhekoot pienenevät ja nuorisoa muuttaa opiskelun sekä työn perässä isoihin asutuskeskuksiin.

Suunnilleen samanlainen kehitys on maaseuduilla ja kaupungeissakin eri puolilla maata, muun muassa kaikissa Oulun eteläisen kunnissa.

Oulaisissa on rapiat 7 100 asukasta, heistä melkein 1 000 yli 75-vuotiaita. Näitä lukuja ja näkymiä vasten on vähintään erikoinen Oulaisissa omaishoitajan kaupunginhallitukselta saama vastaus kansalaisaloitteeseen, joka koski geriatrin saamista terveyskeskukseen: ei ole tarvetta.

Muutama vuosi sitten Oulaisissa vielä oli geriatri, jota hänen asiakkaikseen päässeet ikäihmiset yhä ikävöivät.  Kerttu-lääkäriltä saivat apua muistisairaat ja muut potilaat, myös heidän perheensä.

Lue digiä _1 kk vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.