Tutustu Vau!Hausiin: Täl­lai­sel­ta näyttää Ou­lais­ten uusissa yrit­tä­jien pal­ve­lu­ti­lois­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Kolmas ko­ro­na­ro­ko­te­kier­ros käyn­nis­tyy Poh­jois-Poh­jan­maal­la – koh­de­ryh­mä im­muu­ni­puut­tei­set sekä so­siaa­li- ja ter­veys­alan ihmiset

Kolmas rokotekierros käynnistyy OYSissa jo tällä viikolla.

Pohjois-Pohjanmaalla valmistaudutaan kolmanteen rokotekierrokseen, tiedottaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP.

Kolmatta rokoteannosta tarjotaan yli 12-vuotiaille henkilöille, joiden immuunivaste on jonkin taudin tai sen hoidon vuoksi madaltunut. Esimerkiksi elin- ja kantasolusiirron saaneet tai syöpähoidossa olevat henkilöt kuuluvat tähän ryhmään. Kolmas rokoteannos voidaan antaa näille henkilöille kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

Lisäksi kolmatta rokoteannosta tarjotaan niille sosiaali- ja terveysalalla työskenteleville henkilöille, jotka saivat edelliset rokotteet lyhyellä 3–4 viikon väliajalla vuoden alussa. Heille kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Kolmatta rokotetta ei tällä hetkellä suositella alle 30-vuotiaille, perusterveille miehille, vaikka he työskentelisivätkin sote-alalla. Taustalla on THL:n ohjeistus, jonka mukaan mRNA-rokotteen saaneilla on raportoitu hyvin harvinaisena haittavaikutuksena nuorten miesten sydänlihas- ja sydänpussitulehduksia.

Nuorilla vakavan koronataudin riski kahden rokoteannoksen jälkeen on pieni, joten nuoret miehet rajattu kolmansien rokoteannosten ulkopuolelle. Rajoitus ei koske voimakkaasti immuunipuutteisten kolmatta rokoteannosta.

Rokotteena kolmansiin annoksiin käytetään Modernan rokotetta. Rokotuksista vastaavat alueen kunnat, joten tarkemmat tiedot aikataulusta ja mahdollisuudesta kolmosrokotteeseen voi tarkistaa esimerkiksi oman kunnan verkkosivuilta. Oulun yliopistollinen sairaala käynnistää rokotukset henkilöstölleen jo tällä viikolla.