50 kuvaa: Ou­lais­ten lukion Wanhat 2024

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Kerro havainnoistasi: Ve­si­joh­to­ver­kos­tos­sa on vuo­to­koh­ta Ou­lai­sis­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Ko­ti­pul­lan sijaan maistuu mak­sul­li­nen keksi –Teat­te­ri Hat­tu­temp­pu tuo Ame­rii­kan mei­nin­gin Ou­lai­siin

Silmien liike ja suupielien virne ovat tarkasti hiottuja yksityiskohtia. Teatteri Hattutempulla on ensi-ilta Ameriikan meiningistä, joka tuo kansainvälistä väriä maaseutukylään.

Oulainen

Yhdistyksenä teatteritoiminnan aloittanut Teatteri Hattutemppu pukee kesäkiertueellaan paikalliset nuorisoseurat ja kylätalot Amerikan tyyliin. Veijo Alavaikon johtama yhdistys valmistautuu parhaillaan ensi-iltaviikonloppuun. Sovittuja esityskeikkoja Oulaisten lisäksi on jo lähikuntiin.

On suuren maailman meininki, mutta jalat maassa.

On yhdistyksen ensimmäinen toimintavuosi. Into kantaa ja ilo yhdessä tekemisestä yhdistää.

Ylivieskalaisjuurisen Pekka Pudaksen käsikirjoitus, Ameriikan meininki, tuo näytelmän tekstillä kansainvälisen tuulahduksen maalaispitäjään. Näyttelijät herättävät kirjaimet ja sanat eloon. He luovat esittämillään rooleilla katsojalle ajateltavaa.

Kotipullakahvien sijaan ihmiset kokoontuvat kahvilaan, jossa myydään niin pullaa kuin keksejäkin. Kahvila on kohtaamispaikka, jossa erilaiset ihmiset pureutuvat itseensä ja ihmissuhteisiinsa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Oulaisten kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi torstaisin