Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kuinka moni lä­hei­sem­me on ko­to­naan tai hoi­va­ko­dis­sa, mutta emme käy hänen luo­naan?

Koronavirustilanne elää päivä päivältä. Tilastot kertovat, ettei pandemia taivuttelee itseään monisuuntaisesti ja muutuvaisesti. Kilpajuoksua voitosta käyvät virus ja kehitystyö. Rokotteita on luotu ja niitä on saatu markkinoille. Meidänkin alueellamme on jo iso määrä rokotusohjelman mukaisesti rokotteen saaneita.

Tartuntaluvut haastavat pohtimaan, ovatko toimenpiteet olleet oikeita, pitäisikö suosituksia ja rajoituksia yhä kiristää. Toisaalta kuntalaiset toivovat jo osittaista hölläämistä, virustilanne kun tuntuu pitävän väen poteroissaan ja aiheuttavan kerrannaisvaikutuksia muuhun arkeen.

Suomi on muuttunut vuodessa, samoin on muuttunut Pyhäjokialue. Korona rantautui seudullemme syyskesän aallossa. Suomen toinen aalto oli alueellamme se ensimmäinen aalto. Toimenpiteet viruksen leviämisen ehkäisemiseksi tai ainakin vähentämiseksi koskettavat meistä jokaista.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi torstaisin