Muistoista: Raahen vanhan lim­sa­teh­taan elo jatkui Ou­lai­sis­sa – ­van­ho­ja pulloja löytyy vielä

Toimituksessa tonttuiltiin: Kahen Ka­ha­vit: Millä kri­tee­reil­lä voi saada Vuoden ou­lais­te­lai­nen -tit­te­lin? Kumpi voittaa lauan­tai­na, Kärpät vai HIFK?

Markku Aro aloit­taa Ou­lais­ten Mu­siik­ki­vii­kot sun­nun­tai­na –Muis­tat­ko minä vuonna hän edusti Suomea Eu­ro­vii­suis­sa?

Oulainen
Markku Aro esiintyy sunnuntai-iltana Oulaisissa.
Markku Aro esiintyy sunnuntai-iltana Oulaisissa.

Yli 50 vuotta maamme suosituimpiin iskelmälaulajiin kuulunut Markku Aro käynnistää yhdessä Diesel-yhtyeensä kanssa 35. Oulaisten Musiikkiviikot.

Lokakuun viimeisenä sunnuntai-iltana Oulaisten yläkoulun salissa esiintyvän Markku Aron ura lähti liikkeelle kotikaupungin Nokian iskelmälaulukilpailuista ja jo samana vuonna 1968 ilmestyi ensisingle.

32 albumia julkaissut Aro nimesi tähän astisista viimeisimmän, vuonna 2018 julkaistun albumin ensisinglensä mukaan ”Käyn uudelleen eiliseen”.

Markku Aron ura ei jäänut 1970-luvulle, vaan menestyshittejä on syntynyt tasaiseen tahtiin vuosien aikana. ”Etsin kunnes löydän sun”, ”Hyvännäköinen”, ”Keskiyön aikaan” ja ”Jestas sentään” ovat muunmuassa hittejä, jotka ovat taanneet suosion jatkumisen.

Eurovision laulukilpailujen Suomen karsinnoissa Aro on ollut mukana kuusi kertaa. Vuonna 1971 hän edusti Suomea Dublinissa yhdessä Koiviston sisarusten kanssa kappaleella ”Tie uuteen päivään” ja sijoitus oli mallikkaasti kahdeksas.

Musiikissa on ollut monia tyylisuuntauksia Markku Aron aikana, mutta hän on aina kulkenut omaa tietään luottaen valitsemaansa linjaan.

Ansioistaan musiikin parissa Markku Aro palkittiin Iskelmä-Finlandialla vuonna 2017.