Tutustu Vau!Hausiin: Täl­lai­sel­ta näyttää Ou­lais­ten uusissa yrit­tä­jien pal­ve­lu­ti­lois­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Me­no­vink­ke­jä sun­nun­tail­le: Las­kiai­nen kutsuu väen ul­koi­le­maan –Tör­män­ho­vin alueel­la pyörii hoi­jak­ka, Pe­tä­jäs­kos­kel­la ja Mat­ka­ni­vas­sa ovat mäet val­mii­na

Oulainen
Törmänhovin ja Perinnekeskuksen alueelle syntynee oikea lumiukkojen joukko sunnuntain tapahtuman aikana.
Törmänhovin ja Perinnekeskuksen alueelle syntynee oikea lumiukkojen joukko sunnuntain tapahtuman aikana.
Kuva: Laura Seppä

Sunnuntaina vietettävä laskiaissunnuntai näkyy ja kuuluu. Oulaisissa Perinnekeskuksen ja Törmänhovin ympäristössä on Liukasta laskiaista -tapahtuma, johon kaikenikäiset ovat tervetulleita.

Päävastuun tapahtuman järjestämisestä kantaa Wanha Woima, mutta mukana on yhteistyökumppaneita toteuttamassa erilaisia toimintapisteitä. Tapahtumia on sekä ulkona että Törmänhovin sisätiloissa.

Ulkona on mahdollisuus laskea mäkeä. Omat liukurit hoksautetaan ottamaan mukaan!

Ennakkotietojen mukaan vauhdinhurmaa pääsee kokemaan jopa hoijakassa. Tiedäthän hoijakan, tuon lihasvoimin akselinsa ympäri pyöritettävän kelkkakyydin?

Yleisö pääsee kokeilemaan liukulumikenkiä ja lumikenkiä. Ulkona kuin lumiukko -tapahtuma kannustaa lapsia ja lapsenmielisiä tekemään lumiukkomaan.

Weteraanimoottorikelkkailijat ovat viikonlopun ajan Oulaisissa ja Törmänhovissa. Vanhoista kelkoista kiinnostuneille on luvattu myös ajomahdollisuuksia historiallisilla kelkoilla.

Seppä-Matin pajassa on työnäytöksiä. Laavuilla voi paistaa makkaraa ja lättyjä.

Perinnekeskuksen alueelle on tehty hiihtolatu, jota voi kiertää suksilla.

Törmänhovin sisällä puolestaan on Pyhäjokiseudun toimintapiste, jossa pääsee tutustumaan vitriininäyttelyyn, mutta myös selaamaan vanhoja lehtikirjoja vuosikymmenten ajalta.

Törmänhovilla on myös laskiaisen perinteisiä ruokia saatavilla.

Tapahtuma alkaa sunnuntaina 11. helmikuuta kello 12 ja jatkuu kello 15 saakka. 

Matkanivassa lasketaan mäkeä

Pyhäjokiseudun saamien tietojen mukaan laskiaistapahtuma järjestetään sunnuntaina myös Matkanivassa. Kylätalon kupeessa on pulkkamäki ja hiihtoladut ulkoilijoiden käytettävissä. Kylätalon sisällä on laskiaiseen kuuluvia herkkuja myytävänä.

Matkanivan tapahtuma pidetään 11. helmikuuta kello 11 alkaen. Tapahtuma jatkuu kello 14 saakka. 

Petäjäskoskella on mäki valmiina

Petäjäskoskella puolestaan on valmistauduttu laskiaiseen niin, että Laulumaan laavulla on kaikki valmista. Jukka Kiviojan sosiaaliseen mediaan tekemän päivityksen perusteella iloa voi ottaa irti isosta pulkkamäestä. Laavulta pääsee hiihtolenkille perinnemaisemaan. Latulenkin pituus on 1,7 kilometriä ja yhdistää laavun Koskikeitaaseen. Laduilla saavat olla koiratkin mukana.

Vinkkaa

Kerro, missä tapahtuu

Jos tiedät tai olet mukana järjestämässä laskiaiseksi mukavaa tekemistä, joka on kaikille avointa, kerro siitä meille toimitukseen.

Voit lähettää tiedot ja viestisi osoitteella sirpa.kortet@pyhajokiseutu.fi, niin lisätään tänne menovinkkejä laskiaisen iloista.