Karkauspäivä : Aaro Tör­mi­kos­ki on kar­kaus­päi­vän päi­vän­san­ka­ri: "On sitä monet ih­me­tel­leet ja nau­ra­neet­kin, että miten oot syn­ty­nyt kar­kaus­päi­vä­nä"

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Me­ri­jär­ven kun­nan­val­tuus­to äänesti joh­ta­ja-asias­sa: Ti­la­päis­tä va­lio­kun­taa ei pe­rus­te­ta sel­vit­tä­mään hal­li­tuk­sen pu­heen­joh­ta­jis­ton asemaa

Merijärvi

Merijärven kunnanvaltuusto nuiji johtaja-asiaa koskevan ylimääräisen kokouksen vajaassa puolessa tunnissa läpi keskiviikkoiltana.

Ylimääräinen kokous järjestettiin, koska joulukuussa neljä kunnanvaltuutettua jätti valtuustoaloitteen, jossa vaadittiin kunnanhallituksen puheenjohtaja Esko Nivalan (kesk.) eroa luottamuspulan takia.

Kokouksen ydinkysymys oli se päättääkö valtuusto perustaa tilapäisen valiokunnan, jonka tehtävä on selvittää kunnanhallituksen puheenjohtajiston asemaa.

Valtuustoaloitteen Nivalan erottamisesta allekirjoittivat valtuutetut Heidi Klasila (kesk.), Paula Jukkola (sit.), Mikko Salmu (kesk.) ja Samuli Tanska (kesk.).

Kokouksen aiheena olleesta asiasta käydyissä puheenvuoroissa aloitteen allekirjoittanut Mikko Salmu perusteli, että hän on kunnanhallituksen jäsenenä seurannut hallitustyöskentelyä puoli vuotta.

Salmu kyseenalaisti sen, ettei kuntaan ole tehty strategiaa, kunnanjohtajan kehityskeskusteluja ei ole pidetty, kunnanhallituksen kokouksissa puheenjohtaja on rajoittanut puheoikeutta ja hallituksessa kunnan omistuksessa olevan teollisuushallin myyntiä koskeva päätös on ollut poukkoilevaa.

Lue tämä ja muut Merijärven uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_