Vaalikone auttaa valinnassa: Vertaa nä­ke­myk­siä­si eh­dok­kai­den aja­tuk­siin

Ota käyttöön: Näin hel­pos­ti lataat Py­hä­jo­ki­seu­dun so­vel­luk­sen kän­nyk­kää­si

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

"Päivä, josta on unel­moi­tu lap­ses­ta asti" –Ou­lais­ten lukion me­dia­tii­mi ikuisti Wan­ho­jen juh­la­päi­vän

Oulainen
Oulaisten Wanhat 2023. Juhlaruokailussa. Tanssinpyörteissä. Livebändi. Kuvaushetki. Tuoksuttelua. Rusetti kuntoon. Maljapuhe. Johanna Räsänen. Samuli Hannula.
Oulaisten Wanhat 2023.
Oulaisten Wanhat 2023.

Wanhojenpäivä on lukiolaisille ikimuistoinen päivä. Millainen perjantainen juhlapäivä oli Oulaisten lukiossa? Mediatiimin oppilaat tekivät aikajanamaisia havaintoja päivän kulusta. Tässä päiväkirjamaisia merkintöjä kuvakoosteineen.

Aamu alkaa...

Klo: 09.00 Topias Lehtola vielä viime hetken valmisteluissa rusetin suoristus puuhissa. Jännitystä on havaittavissa ilmassa.

Klo: 09.02 Jenny Prittisen viimehetken hajuveden suihkaukset. Tärkeänä päivänä on tärkeä tuoksua hyvälle.

Klo: 09.03 Mediatiimi pääsi kurkkaamaan kulisseihin juuri ennen H-hetkeä. Kulisseissa onkin menossa omat kuvaukset.

Klo: 09.24 Wanhojen bändin viime hetken harjoitukset. Bändi rakentuu tänä vuonna lukion ja yläkoulun opiskelijoista ja heidän tirehtöörinään toimii musiikinopettaja Johanna Räisänen. Räisänen kertoo, kuinka tansseista oikeat tanssit tekee orkesteri, ja onhan tansseissa aina enemmän tunnelmaa livemusiikin kanssa.

Klo: 10.07 Juontajapari Jenny Prittinen ja Jere Pahkala kävelevät yleisön eteen ja toivottavat yleisön tervetulleeksi.

-

Wanhat lavalle...

Klo: 10.08 Wanhat astelevat lauteille seuraavassa järjestyksessä: Hanna Ketonen ja Jere Perttu, Anni Pihlajaharju ja Topias Lehtola, Sofia Leskelä ja Kalle Kukkola, Silja Korpela ja Samuli Hannula, Siiri Aho ja Samuli Turula, Matilda Utunen ja Christian Ylitalo, Moona Ylikulju ja Julius Aho, Annika Rajaniemi ja Viet Ksor, Kerttu Haarala ja Milja Raudasoja, Anni Hanhela ja Tuukka Mämmelä, Siiri Hietaharju ja Tatu Laulumaa, sekä Nea Kokko ja Arttu Sipilä

Klo: 10.58 Ryhmäkuva koko tanssijoiden poppoosta.

Opettajat mukana...

Samuli Hannula.
Samuli Hannula.

Jo vuosia Wanhojentansseja ohjannut ja opettanut Samuli Hannula on nyt jo toista vuotta itse tanssimassa nuorten mukana. Viime vuoden tansseissa Hannula oli mukana, sillä eräs nuorista sairastui äkillisesti ennen tansseja, ja tänä vuonna tanssijoita oli pariton määrä.

Hannulan mukaan tanssijoiden joukossa oleminen on ollut mukavaa, ja itseasiassa hauskempaa kuin sivusta pelkästään opettajana seuraaminen. Tansseja järjestäneet opettajat Hannula ja Johanna Räisänen painottavat kuinka tärkeä apu opiskelijat Helmi Tanska ja Onni Punkeri ovat olleet järjestelyiden kannalta.

Hannulan mukaan kiirettä on pitänyt, harjoitukset aloitettiin tammikuun alussa.Johanna Räisänen.
Johanna Räisänen.

Johanna klo 10.45: Yläkoulun ja lukion musiikinopettaja Johanna Räisänen kertoo, millaista on ollut ohjata bändin toimintaa.

Harjoitukset aloitettiin tanssijoiden kanssa samaan aikaan tammikuussa, ja viimeisten viikkojen aikana bändin ja tanssijoiden yhteisharjoituksetkin saatiin käyntiin.

Tällaisia tapahtumia on Räisäsen mukaan aina mukava järjestää, ja huippu poppoo on saatu kasaan.

Vieraita yleisöön...

Klo: 13.00 Toinen esitys yläkoulun ja lukion opiskelijoille. Lavalla nähtiin muutama tanssi enemmän kuin aamun ensimmäisessä esityksessä, josta jouduttiin tiukan aikataulun takia karsimaan muutama tanssi pois.

Ruokailu: 11:15: Tanssijoille tarjoiltiin juhla-ateria näin juhlapäivän kunniaksi. Ruokana aterialla oli alkupalaksi salaattia, pääruoaksi broilerinfilee ja riisi, sekä jälkiruoaksi vadelmabrownie ja kermavaahto.

Maljapuhe: Opiskelijakunnanhallituksen puheenjohtaja Siiri Aho piti puheen, jossa kiitteli Wanhoja ja kertoi, kuinka tästä päivästä on unelmoitu pienestä asti.


//Juttuun korjattu Anni Pihlaharjun ja Silja Korpelan nimet oikeiksi 25.2.2023 klo 10.10.//

Oulaisten lukion mediatiimi

Tekstit: Hilda Kukkola

Kuvat: Sanni Nevanperä (ryhmäkuva Mediatiimi)

Wanhojen päivää toteuttivat Oulaisten lukion opiskelijat Hilda Kukkola, Sanni Nevanperä, Katariina Nurmi ja Katri Peltola.

Ryhmää ohjaa opettaja Esko Vanhala.

Wanhojenpäivän sisällöntuotanto suunniteltiin yhdessä Pyhäjokiseutu-lehden kanssa.