Helppo käyttää: So­vel­lus Py­hä­jo­ki­seu­dun lu­ke­mi­seen on nyt valmis –Näin hel­pos­ti lataat sen kän­nyk­kää­si

Kaatolaskuri: Täältä näet, montako hirveä on jo ammuttu eri kun­nis­sa

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Poh­jois-Poh­jan­maan sai­raan­hoi­to­pii­ri: Kah­des­ti ro­ko­te­tun ei tar­vit­se enää mennä oi­rei­se­na ko­ro­na­tes­tei­hin eikä jäädä al­tis­tus­ka­ran­tee­niin

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP) linjasi torstaina, että kahteen kertaan rokotettujen ei tarvitse hakeutua flunssaoireiden vuoksi koronatesteihin eikä jäädä karanteeniin altistuttuaan koronavirukselle.

Linjaus koskee henkilöitä, jotka sairastavat taudin kotona. Hoitoon hakeutuessa testit otetaan edelleen. Myös silloin on mentävä koronatestiin, jos tiedossa on koronalle altistuminen viimeisen kahden viikon aikana, tai henkilö työskentelee sosiaali- ja terveysalalla.

Karanteeniin ei tarvitse jäädä, vaikka olisi altistunut koronalle, jos toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään viikko.

Johtajaylilääkäri Terhi Nevala tarkentaa, että virallinen tartuntatautilääkärin asettama karanteeni tarkoittaa eri asiaa kuin se, että oireisena tulee pysyä kotona.

– Eli edelleen, jos on oireita, tulee pysyä kotona, ettei tartuta muita. Testiin ei kuitenkaan tarvitse hakeutua.

Sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan alueen yli 12-vuotiaista 79,5 prosenttia on saanut nyt ensimmäisen rokoteannoksen ja toisen annoksen on saanut 52,7 prosenttia.