Karkauspäivä : Aaro Tör­mi­kos­ki on kar­kaus­päi­vän päi­vän­san­ka­ri: "On sitä monet ih­me­tel­leet ja nau­ra­neet­kin, että miten oot syn­ty­nyt kar­kaus­päi­vä­nä"

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Poliisi ratsasi kevyitä ajo­neu­vo­ja: Poliisi tar­kas­ti 121 ajo­neu­voa, joista 16 sai ajo­kiel­toa ja 37 kat­sas­tus­mää­räyk­sen

Poliisi valvoi tehostetusti kevyitä ajoneuvoja viime perjantain ja sunnuntain välisenä aikana. Valvonta keskitettiin mopoihin ja muihin kaksipyöräisiin ja kevyisiin nelipyöräisiin ajoneuvoihin.

Valvonnassa poliisi keskittyi erityisesti ajoneuvojen rakenteeseen ja kuntoon, kuljettajien kuntoon, ajo-oikeuden riittävyyteen, suojakypärän käyttöön sekä liikennesääntöjen noudattamiseen. Lisäksi poliisi kiinnitti huomiota mopojen aiheuttamiin meluhäiriöihin sekä äänenvaimennuksen lainmukaisuuteen ja riittävyyteen.

– Olimme valmistautuneet valvomaan myös mopojen kokoontumisajoja, mutta niitä ei tietojemme mukaan järjestetty Pohjois-Pohjanmaalla eikä Kainuussa viime viikonlopun aikana. Sen sijaan laittomassa tilassa olleita mopoja ja kevyitä moottoripyöriä tapasimme kylläkin, toteaa liikenneyksikön johtaja, komisario Pasi Rissanen Oulun poliisilaitoksesta.

Viikonlopun aikana Oulun poliisilaitoksen partiot tarkastivat yhteensä 121 mopoa ja kevytmoottoripyörää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.