50 kuvaa: Ou­lais­ten lukion Wanhat 2024

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Kerro havainnoistasi: Ve­si­joh­to­ver­kos­tos­sa on vuo­to­koh­ta Ou­lai­sis­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Poliisi sel­vit­tää yli­vies­ka­lai­sen kan­san­edus­ta­jan Juha Pylvään puhetta "so­siaa­li­tur­val­la loi­si­vis­ta elin­ta­so­surf­fa­reis­ta"

Poliisi selvittää ylivieskalaisen kansanedustajan, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Juha Pylvään puheita turvapaikanhakijoista.

Pohjanmaan poliisi kertoi torstaina, että se on saanut tutkintapyynnön koskien Pylvään puhetta, jonka hän piti keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Seinäjoella elokuun lopulla.

Pylväs käytti puheessaan lausetta "sosiaaliturvalla loisivat elintasosurffarit". Myöhemmin hän täsmensi viitanneensa ilmaisulla turvapaikanhakijoihin ja pahoitteli sanavalintaansa.

Poliisin mukaan puheesta on kirjattu poliisille tutkintapyyntö, jonka pohjalta poliisi selvittää, ylittyykö asiassa syytä epäillä -kynnys. Asian selvitystyö on alkuvaiheessa, joten poliisi ei tässä vaiheessa kommentoi asiaa enempää.

Asiasta kertoi ensin Helsingin Sanomat.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi torstaisin