Konsertissa: Katso ku­va­gal­le­ria: Nais­kuo­ro Välke ja Se­nio­ri­mies­lau­la­jat viih­dyt­ti­vät yleisöä iki­vih­reil­lä lau­luil­la Mer­ku­rius­sa­lis­sa

Kevään 2023 ylioppilaat: Ni­mi­lis­tat alueel­tam­me

Ota käyttöön: Näin hel­pos­ti lataat Py­hä­jo­ki­seu­dun so­vel­luk­sen kän­nyk­kää­si

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

RAS siirtyy ro­kot­ta­maan ikä­jär­jes­tyk­ses­sä – Astra Zenecan käyttö jatkuu ja laa­je­nee, ta­kai­sin­soit­to ajan­va­rauk­seen avautuu jälleen maa­nan­tai­na

Raahesaa jatketaan 75 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien rokotuksia. Ajanvaraus avatuu maanantaiaamuna.
Raahesaa jatketaan 75 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien rokotuksia. Ajanvaraus avatuu maanantaiaamuna.
Kuva: Vesa Joensuu

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän koronarokotuksen ajanvarauksen takaisinsoittonumero on auki taas maanantaina 15.3. alkaen kello 8. Linja pidetään avoinna niin pitkään, kun rokotusaikoja on tältä erää tarjolla.

Rokotusaikoja annetaan 75 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille kansalaisille.

– Ajanvarausnumero on tuttu 040 135 8540 ja pyydämme, että ajanvaraukseen ottavat yhteyttä vain he, jotka ovat rokotusvuorossa, Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymältä kerrotaan.

Samalla RAS jatkaa rokottamista Astra Zenecan rokotteella siirtyen THL:n ohjeistuksen mukaan rokottamaan ikäihmisiä ikäjärjestyksessä. Astra Zenecan on todettu olevan tehokas ja turvallinen myös yli 70-vuotiaille, joten alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset tämän vuoksi hiukan siirtyvät. Julkisuuteen tullut tieto Astra Zenecan aiheuttamista verisuonitukoksista ei keskeytä rokotuksia Suomessa, sillä selkeää näyttöä syy-seuraus -suhteesta tässä asiassa ei ole, ja valvovana viranomaisena Fimea ei katso olevan tarpeen rajoittaa siltäkään osin rokotteen käyttöä.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymässä Astra Zenecan ensimmäisiin rokotuksiin ei ole liittynyt merkittäviä sivuvaikutuksia.

RAS:n alueella ensimmäisen koronarokotteen on saanut jo yli 3100 kansalaista.

Lisätietoa koronarokotustilanteesta osoitteessa ras.fi/koronarokotukset