50 kuvaa: Ou­lais­ten lukion Wanhat 2024

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Kerro havainnoistasi: Ve­si­joh­to­ver­kos­tos­sa on vuo­to­koh­ta Ou­lai­sis­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Tätä mieltä on Fen­no­voi­man ko­ti­mai­nen pää­omis­ta­ja – Ve­nä­läi­siä ei voi heittää ulos ja korvata toi­sel­la lai­tos­toi­mit­ta­jal­la

Pyhäjoelle suunnitellun ydinvoimalan suurin omistaja Voimayhtiö SF pyrkii pitämään suomalaisosakkaiden puolta hankkeen muututtua epävarmaksi. SF:n toimitusjohtaja Matti Suurnäkki kuvaa tilannetta Fennovoimaan sijoittaneiden kannalta erittäin ikäväksi. Sopimukset estävät venäläisen laitostoimittajan ja osakkaan nakkaamisen ulos. Fennovoima on puun ja kuoren välissä.

Fennovoiman kotimaisen pääomistajan Voimayhtiö SF Oy:n toimitusjohtajan Matti Suurnäkin mukaan Venäjän hyökkäys Ukrainaan on tehnyt yhtiön tulevaisuudesta monimutkaisen kysymyksen. Vastauksia ei vielä ole.

Hanskoja ei ole lyöty Hanhikiven voimalatyömaalla Pyhäjoella tiskiin, mutta asiat eivät ole enää Fennovoiman omissa käsissä.

Suurnäkki sanoo, että tilanteeseen vaikuttaa olennaisesti, kuinka konflikti kehittyy ja miten eri tahot siihen suhtautuvat.

Muun muassa työ- ja elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.)

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi torstaisin