Katso kuvagalleria: Ou­lais­ten Jou­lu­maas­sa heräsi jou­lu­mie­li

Helppo käyttää: So­vel­lus Py­hä­jo­ki­seu­dun lu­ke­mi­seen on nyt valmis –Näin hel­pos­ti lataat sen kän­nyk­kää­si

Kaatolaskuri: Täältä näet, montako hirveä on jo ammuttu eri kun­nis­sa

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Tulvan en­nus­ta­mi­nen tässä vai­hees­sa vaikeaa – No­peas­ti iskevät läm­pi­mät ja sa­tei­set säät voivat ai­heut­taa tulvan uhkan tu­le­vi­na viik­koi­na

Lumen määrä Pohjois-Pohjanmaalla on keskimääräistä hieman suurempi. Jäät ovat vastaavasti keskimääräistä heikommat, mikä vähentää jääpatojen mahdollisuutta.

Iijoen keskijuoksulla koettiin erittäin kova tulva toukokuussa 2015, jolloin Sotkajärven ympäristö Pudasjärvellä oli veden vallassa.
Iijoen keskijuoksulla koettiin erittäin kova tulva toukokuussa 2015, jolloin Sotkajärven ympäristö Pudasjärvellä oli veden vallassa.
Kuva: Kontiainen Jarmo

Tulevaa tulvatilannetta ei pysty vielä ennakoimaan Pohjois-Pohjanmaalla, vaikka lunta on alueella jonkin verran keskimääräistä enemmän. Jäät ovat maakunnan keskiosan joissa keskimääräistä heikommat, vaikka joulu-tammikuussa pakkasia tuntui olevan erikoisen paljon.

– Paikkakohtaista vaihtelua voi esiintyä, mutta jokivesiin tehtyjen mittausten perusteella jäät eivät ole mitenkään vahvat tai yhtenäiset, luonnehtii vesitalousasiantuntija Timo Hampinen Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksesta.

Lue digiä _1 kk vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.