50 kuvaa: Ou­lais­ten lukion Wanhat 2024

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Kerro havainnoistasi: Ve­si­joh­to­ver­kos­tos­sa on vuo­to­koh­ta Ou­lai­sis­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tun­net­ko pai­kal­li­sia pe­rin­ne­ruo­kia? Tie­to­ja­si tar­vi­taan, Hon­ka­ma­jal­la ke­rä­tään ai­neis­to­ja tiis­tai­na

Oulainen

Oletko perinneruokatietäjä? Oletko ruoan tuottaja, joka haluaa näkyvyyttä tuotteellesi ja työllesi? Oletko ruokapalvelun tai matkailualan yrittäjä, joka haluaisi olla mukana kehittämässä uutta matkailu-, kulttuuri- ja ruokatuotetta? Tai oletko kenties paikallishistoriasta ja perinneruoista kiinnostunut henkilö, ja haluaisit oppia siitä lisää?

Oulaisten Honkamajalla järjestetään informatiivinen iltapäivän kestävä työpaja, jonka tarkoitus on tuoda perinneruokatietäjät, ruoan alkutuottajat ja ruoan tekijät yhteen.

Tarkoituksena on kerätä tarinat talteen ja niiden pohjalta alkaa vastuullisesti kehittämään jotain perinneruokia nykyaikaan, tämän päivän vaatimustasoa vastaavaksi herkullisiksi ruoiksi. Tavoitteena on luoda alueellisesti erottuvia autenttisia ruokia, joista alueemme paikkakunnat tulevaisuudessa tunnetaan, ja samalla säilyttää tieto vanhasta ruokaperinteestämme. Tavoitteena on myös lisätä eri toimijoiden ja kuntien välistä yhteistyötä.

Mahdolliseksi omaksi hankkeeksi edetessään Perinneruoka 2.0 -projekti tukee Oulu2026- ohjelmaa, sekä Pohjois-Pohjanmaan Liiton kulttuuriohjelmaa, lisää sosiaalista vastuullisuutta ja digitalisaatiota, sekä onnistuessaan luo lisää kulttuurimatkailua alueelle ruokamatkailun kautta.

Työpajan asiantuntijavieraana on Puukarin Pysäkin majatalon yrittäjä Anni Korhonen.

Tilaisuuden järjestäjänä toimii Kulttuurimatkailusta hyvinvointia – hanke (KUMA) ja oulaistelaiset yhteistyökumppanit: Kyläillen! – hanke, Oulaisten Kotiseutuyhdistys, sekä Wanha Woima.

KuMa hankkeen edustajana paikalla on projektipäällikkö Merja Nevalainen Kalajoelta.

Lapin Ammattikorkeakoulun opiskelija Niina Lahtinen tekee opinnäytetyötään perinneruokiin ja niiden kehittämiseen liittyvän hankesuunnitelman parissa, ja on mukana työpajassa keräämässä tietoa sekä etsimässä yhteistyökumppaneita tulevalle mahdolliselle hankkeelle.

Maksuton tilaisuus pidetään Honkamajalla tiistaina 26. syyskuuta kello 12 alkaen.