Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Val­ta­kun­nal­li­sen van­hus­ten­vii­kon teemana on oikeus päästä ulos luon­toon

Vanhustenviikon teema tänä vuonna on Yhdessä luontoon – joka iän oikeus.
Vanhustenviikon teema tänä vuonna on Yhdessä luontoon – joka iän oikeus.
Kuva: Sari Junnonaho

Vuosittaista vanhustenviikkoa vietetään 2.–9. lokakuuta. Tällä kertaa viikon teema on Yhdessä luontoon – joka iän oikeus, Alla åldrars rätt – Tillsammans i naturen.

Viikon jokaiselle päivälle on suunniteltu oma teemansa. Maanantaina painotetaan hyvinvointia ja lähiluonnon merkitystä terveydelle. Tiistai on Seniori surf -päivä, jonka tarkoitus on rohkaista ikäihmisiä tutustumaan tietotekniikan mahdollisuuksiin. Keskiviikkona pohditaan asuinympäristön ja sosiaalisten suhteiden merkitystä iäkkäiden hyvinvoinnille.

Torstai on valtakunnallinen iäkkäiden ulkoilupäivä, joka on osa Vie vanhus ulos -kampanjaa. Perjantain teemana on ruoka ja ravitsemus, kun taas lauantaina mietitään elämänmuutoksiin varautumista. Viikon päätteeksi sunnuntaina aiheena on kulttuuri hyvinvoinnin edistäjänä.

Vanhustyön keskusliiton käynnistämät Vanhustenviikko ja -päivä ovat maassamme pisimpään juhlittuja valtakunnallisia teematapahtumia. Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954 lähtien lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Sitä seuraava viikko on Vanhustenviikko. Tänä vuonna Vanhustenpäivän valtakunnallinen pääjuhla pidettiin Savonlinnassa 2. lokakuuta.