Tutustu Vau!Hausiin: Täl­lai­sel­ta näyttää Ou­lais­ten uusissa yrit­tä­jien pal­ve­lu­ti­lois­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Valtaus syn­nyt­ti ideoita Ou­lais­ten asuk­kai­den hy­väk­si: "Yh­tei­nen tah­to­ti­la on, että valot pysyy päällä"

Oulainen

Oulaisten ydinkeskustassa oleva Bergströmin kiinteistö oli täydessä valoloistossa perjantain myöhäisillassa. Väki liikkui niin kellarikerroksessa kuin yläkerrassakin, katutason toimitiloissa kulutettiin aikaa ja keskusteltiin.

Kyseessä oli rakennuksen hallittu valtaus, jolla oli tarkoitus herättää kuntalaisia ja päättäjiä pohtimaan, kuinka monien käyttömahdollisuuksien rakennus Oulaisten ytimessä sijaitseekaan. Tällä hetkellä rakennuksen sisäpinta-alasta on käytössä vain murto-osa.

Ideoita ja ajatuksia kuntalaisilla heräsi, paneelikeskustelijoiden kanssa yhdessäpohditut tahtotilat tulivat kirjatuksi Kyläillen! -hankkeen projektipäällikkö Elina Piipon muistiinpanoihin.

Toivelistalle nousi idea sisätorista, elävän taiteen kulttuuritekijöille varatusta avoimesta tilasta, nuorisolle avoimesta kokoontumispaikasta sekä yhteisöjen vapaasta kokous- ja harrastuspaikasta.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Oulaisten kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi torstaisin