Tutkinta ohi : Poliisi sel­vit­ti Vi­han­nin sa­la­kat­se­lun

Lähihistoriaa : "Näyt­te­ly ei ole sodan ihan­noin­tia, vaan kun­nian­osoi­tus sille su­ku­pol­vel­le joka puo­lus­ti sodissa Suomea"

Nimiä kerätään: Ky­lä­kou­lu­jen puo­les­ta

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Il­mai­nen har­ras­tus lap­sel­le: Katso, mitä har­ras­tus­toi­min­taa kou­lu­lai­sil­le tar­jo­taan Ou­lai­sis­sa, Haa­pa­ve­del­lä, Py­hä­joel­la ja Kär­sä­mäel­lä

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet valtakunnallisesti 6,4 miljoonaa euroa avustusta Suomen mallin pilotin toteuttamiseen. Avustusta myönnettiin 112 kunnalle.

Avustusta saaneessa toiminnassa on mukana yli 1 000 koulua ja yli 200 000 oppilasta. Avustuksen tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Harrastusmahdollisuuksia valitessa on kuultu lasten ja nuorten toiveita harrastussisällöistä.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston alueella avustusta myönnettiin 760 000 euroa 18 hakijalle.

Pyhäjokialueella suurimman tuen sai Oulaisten kaupunki. Harrastamisen Oulaisten malli sai 44 000 euroa. Sillä on tarkoituksena tarjota jokaiselle peruopetuksen opiskelijalle mahdollisuus ainakin yhteen harrastukseen koulupäivän yhteyteen.

Hauska harrastaa Haapavedellä -tomintamalli toi Haapaveden kaupungille 17 000 euroa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.