Katso video: Jää­tans­si­näy­tök­sen kooste Ou­lais­ten esi­tyk­ses­tä

Vaalikone auttaa valinnassa: Vertaa nä­ke­myk­siä­si eh­dok­kai­den aja­tuk­siin

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Poliisi valvoo joulun me­no­lii­ken­net­tä: "Suu­rim­mat lii­ken­ne­mää­rät Oulun po­lii­si­lai­tok­sen alueel­la tulevat olemaan kes­ki­viik­ko­na ja tors­tai­na"

Tänä jouluna menoliikenne ajoittuu arkipäiville.

– Suurimmat liikennemäärät Oulun poliisilaitoksen alueella tulevat olemaan keskiviikkona ja torstaina. Joululiikenteessä matkaan kannattaa varata aikaa, että ei tule kiire tai kiireen tuntu. Ota myös joulumieli mukana jo matkalle, poliisilaitokselta evästetään joulun menoliikenteeseen lähteviä.

Poliisi valvoo tuttuun tapaan liikenteen sujuvuutta.

–Aja turvallisesti keliolosuhteiden mukaisesti, ja muista ennakoiva ajotapa, poliisista opastetaan joulun menoliikenteeseen lähteviä.
–Aja turvallisesti keliolosuhteiden mukaisesti, ja muista ennakoiva ajotapa, poliisista opastetaan joulun menoliikenteeseen lähteviä.
Kuva: Heikki Uusitalo

– Aja turvallisesti keliolosuhteiden mukaisesti, ja muista ennakoiva ajotapa. Tällöin jää riittäväsi peli- ja kelivaraa, eli tarpeeksi tilaa ja aikaa toimia liikenteessä. Kannattaa pitää myös järkevä turvaväli edellä ajavaan, silloin on helpompi tarkkailla tien pintaa, sen pitävyyttä ja kuntoa, sekä seurata, mitä muut tienkäyttäjät tekevät. Kuljettajalle jää siis enemmän aikaa reagoida liikenneympäristön tapahtumiin.

Joulun menoliikenteessä saattaa syntyä jonoja.

– Matkaan lähtiessä kannattaa varautua sekä aikataulullisesti että henkisesti siihen, ettei pysty ajamaan täysin oman rytmin mukaan, vaan on syytä sopeutua liikennevirran rytmiin. Ohittaminen on jonossa usein täysin turhaa, ajallisesti sillä ei voita juuri mitään. Ajamisesta tulee tempoilevaa, rasittavaa ja epämukavaa niin itselle, kuin matkustajillekin. Jonossa ohitettaessa haitariliike lisääntyy ja onnettomuusriski kasvaa.


Poliisin vinkit joulun menoliikenteeseen

Sijoita tavarat ja matkustajat autossa niin, etteivät ne häiritse kuljettajan havainnointia tai ajamista.

Huolehdi myös, ettei tavarat voi sinkoutua autossa olevien päälle äkkitilanteissa. Pakkaa siis tavarat takakonttiin tai katolle.

Eikä lisätuulilasinpesuneste mukana matkassa ole huono ajatus, varsinkin jos keli on loskainen.