Katso kuvia: Näin tree­na­taan cheer­lea­din­giä

Lähihistoriaa : "Näyt­te­ly ei ole sodan ihan­noin­tia, vaan kun­nian­osoi­tus sille su­ku­pol­vel­le joka puo­lus­ti sodissa Suomea"

Nimiä kerätään: Ky­lä­kou­lu­jen puo­les­ta

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Ta­ri­nan­is­ken­nän SM-ki­so­jen osa­kil­pai­lut menossa - Tiis­tai-il­ta­na osa­kil­pai­luun voi osal­lis­tua Yli­vies­kas­sa

Rovaniemeläinen Matti Immonen voitti Tarinaniskennän SM-kisan viime vuonna. Immosen vieressä moninkertainen mestari, tuomariston edustaja Aune Aho.
Rovaniemeläinen Matti Immonen voitti Tarinaniskennän SM-kisan viime vuonna. Immosen vieressä moninkertainen mestari, tuomariston edustaja Aune Aho.
Kuva: Sirpa Kortet

Tarinat ovat pääosissa, kun Kärsämäen Tarinaniskennän SM-kisat lähestyvät.

Tapahtuma huipentuu 8. elokuuta, jolloin SM-kisat järjestetään Kärsämäellä.

Parasta aikaa menossa ovat osakilpailut, joista valitaan tarinaniskijät itse Kärsämäen finaaliin.

Tiistaina osakilpailu järjestetään Ylivieskassa. Tapahtuma alkaa kaupunginkirjastossa kello 19.

– Osakilpailuun on muutama kilpailija ilmoittautunut ennakkoon. Osakilpailuun voi hyvin osallistua vaikkei olisi ennakkoon ilmoittautunut, Ylivieskan kirjastolta kannustetaan.

Kärsämäeltä opastetaan, että kilpailussa kerrotaan enintään 7 minuutin pituinen omakohtainen tarina. Itse koettu tai suvussa sattunut tositapahtuma, jota ei ole aiemmin julkaistu tai esitetty julkisesti.

–Kilpailussa edellytetään perinteistä tarinankerrontaa ilman rooliasuja tai muuta rekvisiittaa. Tarinan on oltava sellainen, että sen voi julkisesti esittää, eikä se saa loukata ketään henkilöä tai mitään ryhmää.