Karkauspäivä : Aaro Tör­mi­kos­ki on kar­kaus­päi­vän päi­vän­san­ka­ri: "On sitä monet ih­me­tel­leet ja nau­ra­neet­kin, että miten oot syn­ty­nyt kar­kaus­päi­vä­nä"

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Toi­sil­la oli on­nel­li­nen loppu: Kaksi hiehoa palasi ta­kai­sin kotiin

Kaksi hiehoa saatiin palautettua onnellisesti kotiin metsästä pitkän karkumatkan jälkeen.
Kaksi hiehoa saatiin palautettua onnellisesti kotiin metsästä pitkän karkumatkan jälkeen.

HAAPAVESI Maatalousyhtymä Närhen hiehot lähtivät kesällä karkumatkalle haasta Suotuperältä. Raija Närhi kertoo käyneensä niitä useasti metsässä katsomassakin, mutta kiinni saaminen oli vaikeaa.

–On niitä kateltu, mutta sitten niitä ei enää löytynyt, kun ei tiedetty, millä suunnalla ne olivat, Närhi toteaa.

Kahden muun hiehon karkumatka päättyi onnellisesti torstaina illalla. Ne lönköttelivät tuttujen ihmisten perässä kotiin asti. Hiehoja olivat hakemassa Närhen lisäksi lomittajana maatilalla ollut Sirkku Rytky sekä metsään naisille kaveriksi lähtenyt Kalevi Rytky.

–Hiehot ilmaantuivat siihen paikalle, ja Sirkku niille lirkutteli. Ne lähtivät tulemaan kohti. Sanoin Sirkulle, että kävele edellä ja juttele niille, minä tulen perässä. Tielle kun päästiin, Sirkku ja Raija menivät autolla edellä ja hiehot juoksivat perässä, Kalevi Rytky kertoo.

Raija Närhi ei susista oikein välitä. Susia ei hänen mielestään tarvitsisi olla, varsinkaan kun ne tuppautuvat pihoihin.

–Ne on tympeitä elukoita. Pahasti ne olivat sen hiehon raadelleet. On se hyvä, että saatiin ne kaksi muuta pois sieltä metästä, Närhi huokaa.