50 kuvaa: Ou­lais­ten lukion Wanhat 2024

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Kerro havainnoistasi: Ve­si­joh­to­ver­kos­tos­sa on vuo­to­koh­ta Ou­lai­sis­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Puo­lus­tus­mi­nis­te­riön esit­tä­mä ydin­voi­ma­la­hank­keen ris­kia­na­lyy­si on yhä jäissä – Fen­no­voi­ma­kaan ei vielä ole saanut tar­kem­paa tietoa asiasta

Ydinvoimayhtiön tavoitteena on saada Pyhäjoen ydinvoimalan rakentamislupa tämän vuoden aikana. TEMin mukaan mahdollisen riskianalyysin kanssa ei silti vielä tarvitse kiirehtiä. Fennovoiman mukaan laajan sodan uhka Ukrainassa ei ole vaikuttanut Hanhikivi 1 -hankkeeseen.

Puolustusministeriö katsoi viime syyskuussa, että Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen rakentamislupahakemusta pitäisi täydentää laajalla riskianalyysilla. Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) mukaan asiassa ei ole vielä edetty.

– TEM ja puolustusministeriö ovat keskustelleet asiasta, mutta esitetystä riskianalyysista ei ole tehty päätöstä. Tässä vaiheessa odotamme, että Fennovoima saa toimitettua rakentamislupaan tarvittavan dokumentaation Säteilyturvakeskukselle (STUK), erityisasiantuntija Jaakko Louvanto TEMin energiaosastolta kertoo.

TEM pyysi lausuntoja ydinhankkeesta lukuisilta eri tahoilta, koska Fennovoima päivitti rakentamislupahakemustaan viime keväänä.

– Kaikki halukkaat saivat lausuntonsa lopulta toimitettua, viimeisimpänä ulkoministeriö viime joulukuussa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi torstaisin