Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Jo­ki­laak­so­jen jouk­ko­lii­ken­teen pal­ve­lu­ta­so- ja lin­jas­to­suun­ni­tel­ma on val­mis­tu­nut: Työ­mat­koi­hin pa­rem­min sopivia reit­te­jä suun­ni­tel­laan käyt­töön

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen teettämä Jokilaaksojen joukkoliikenteen palvelutaso- ja linjastosuunnitelma 2021 on valmistunut.

Työssä on määritelty alueen kuntien välisen joukkoliikenteen palvelutaso sekä laadittu joukkoliikenteen linjasto tulevaa sopimuskautta varten. Suunnitelman mukaan kilpailutettu liikenne käynnistyy elokuussa 2021.

Palvelutaso- ja linjastosuunnitelma on laadittu Alavieskan, Haapajärven, Haapaveden, Kalajoen, Kärsämäen, Merijärven, Nivalan, Oulaisten, Pyhäjärven, Pyhännän, Reisjärven, Sievin, Siikalatvan ja Ylivieskan muodostamalle alueelle. Työtä on ohjannut Jokilaaksojen alueellinen joukkoliikennetyöryhmä, johon kuuluvat edustajat alueen kunnista, ammatillisista oppilaitoksista ja maakunnan liitosta.

Jokilaaksojen alueen kuntien välinen joukkoliikenne koostuu nykyään markkinaehtoisesta liikenteestä sekä ELY-keskuksen, kuntien ja ammatillisten oppilaitosten hankkimasta liikenteestä.

Valtateiden 4, 8 ja 27 liikenne säilyy jatkossakin pääosin markkinaehtoisena, mutta muun kuntien välisen liikenteen hankkii jatkossa ELY-keskus.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Oulaisten kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi torstaisin