Joulukalenteri: Lasten pii­rus­tuk­sia li­sä­tään tänne päi­vit­täin aattoon asti

Katso video: Mil­lai­sia mah­dol­li­suuk­sia Leden Group tuo Ou­lai­siin?

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Ul­ko­maa­lai­sil­le apua työn­ha­kuun – ­Som­pa-han­ke on läh­te­nyt hyvin alkuun

Haapaveden-Siikalatvan seutukunnassa on alkanut keväällä uusi Sompa-hanke. Hankkeen tavoitteena on, että maahanmuuttajat voisivat siirtyä mahdollisimman nopeasti työelämään.

Pyhäntä ja Siikalatva

Sompa-hankkeessa kaikki keskitetyt palvelut on laitettu samaan paikkaan, jotta kotoutuminen ja työelämään siirtyminen olisi ulkomaalaisille mahdollisimman helppoa.

Tavoitteena on, että ulkomaalaistaustainen työvoima voi siirtyä suoraan tai mahdollisimman nopeasti työelämään. Hanke on valmisteltu vastaamaan yritysten ja työnantajien työvoimatarpeeseen. Alueen yrittäjien ja muiden työnantajien kanssa tehdään mahdollisimman tiivistä yhteistyötä.

Hankkeen tehtävänä on helpottaa työvoima- ja osaajapulaa aktiivisella rekrytoinnilla maassa olevien maahanmuuttajien keskuudessa. Tarjolla on keskitetyt yhden luukun palvelut, joiden kautta työnantajat ja työtä vailla olevat autetaan löytämään toisensa. Palkattuna on neljä mentoria, jotka auttavat henkilökohtaisella tasolla ihmisiä aloittamaan työelämässä ja yleensä elämään Suomessa.

– Tuetaan maahanmuuttajaperheitä kotoutumaan alueemme teollistuneille maaseudulle pysyvämmin niin, että he myös jatkossa haluavat asua tällä seudulla.

Lue tämä ja muut Oulaisten uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_